50-ото издание на изложението „Булмедика/Булдентал” представя над 150 иновации в помощ на здравеопазването

Bulmedica 2Уредът Electronic Doctor помага на пациентите да запазят зъбите си

Иновации и ноу-хау в медицинската и дентална практика осигуряват надеждност в ръцете на лекаря и създават повече доверие в пациента. Над 150 иновативни решения в помощ на здравеопазването ще впечатлят специалисти и публика на 50-ото издание на водещото изложение Булмедика/Булдентал в Интер Експо Център, съобщиха организаторите дни преди откриването.

Тази година на изложението ще се включат повече от 200 вносители на водещи световни компании и производители от България, Германия, Гърция, Израел, Италия, Китай, Пакистан, Полша, Румъния, Русия, Словения, Тайван, Турция. Интересът към изложението всяка година нараства, като тази година новите участниците са близо 50. С новаторски идеи и оборудване ще участват вече 35 български производители. Всички компании ще покажат продукти на общо 800 бранда от България и 40 други страни.

Акцент на изложението ще бъде прилагането на миниинвазивни и неинвазивни технологии. Освен в профилактиката и лечението, те се прилагат успешно и в естетическата медицина. Изложението ще предложи софтуерни решения за хуманната, денталната и ветеринарната медицина. И всичко това е с мисъл за пациента.

От 17 до 19 май за пръв път на пазара ще бъде представен Electronic Doctor – портативен медицински уред, който по минимално инвазивен метод помага на пациентите да запазят зъбите си в борбата с пародонтита.

На Булмедика ново поколение скорпион диоден лазер осигурява лечение без кръв и болка, като постига впечатляващи резултати при лазерни кюртажи, анестезии, хемостази, резекции. Посетителите ще видят революция в 3D изображенията – единственият в света мобилен 3D апарат с C-рамо за неврохирургия, ортопедия, травматология, сърдечносъдови интервенции, за хибридни зали. Най-новите решения във всички сфери са свързани с пъти по-ниско облъчване за пациента.

Апаратът за ТЕКАР терапия, за разлика аналогичните апарати на нискочестотни токове, прониква през кожата и тъканите без загуба на енергия. Използва се за болкоуспокоение, отпускане на мускулите и подобрение на кръвообръщението.

BulmedicaС повече естетика за стегнато тяло

Немалко са новостите в естетичната медицина, които се съчетават с новата тенденция за прилагане на миниинвазивни методи.  Новият метод Туенда бързо и гарантирано стяга лице и тяло, изглажда бръчки, ремоделира тялото. V-MAX апарат за след инвазивни терапии предлага лечение на акне, пигментация, белези с патентованата мощна MRL технология, която въздейства на кожните клетки на молекулно ниво като ускорява успешно регенерирането на кожата. Италианските козметични комплекти дават цялостно решение за справяне с най-напредналия стадий на фиброзен целулит след липсата на ефект от диета и фитнес. Швейцарска марка е пионер в естетичната медицина,  използвайки неинвазивен подход към красотата с три вида филъри с хиалуронова киселина в борбата с бръчките.

На изложението ще има широка гама от медицински изделия за оборудване на специализирани здравни заведения, както и такива, подходящи за домашна грижа. В дните на Булмедика/Булдентал ще бъде представена иновативна продуктова група за почистване и дезинфекция на основата на ензими за борба с тежки замърсявания за всички видове хирургични и дентални инструменти. На изложението ще бъдат изложени линейките на един от водещите производители в света на автомобили за малкия и средния бизнес – Citroen.

Булдентал 2016 представя нови и патентовани разработки в различните области на денталната медицина и специализирано комфортно оборудване за практиката.

Стъпка напред в денталната практика                                               

Последно поколение импланти ще впечатли практиците. Уникални немски импланти дават възможност за направата на нов зъб в един и същи ден. Дизайнът също е от значение. Компютърна обработка на данните от рентгеновото изследване ще позволи на практикуващите да постигнат завидни резултати при импланто-протезната си работа.

Нов дентален рентген Hyperion X5 вече и в 3D вариант идва на специална цена. Ще бъде изложен и компактен дентален лазер с меки тъкани за ендодонтия, периодонтология, хирургия. Ексклузивно на изложението ще пристигнат най-малкият компактен личен плака скенер и американски електронен уред, с който дентистите извършват динамично измерване на оклузията. Български производител ще представи новите си четкови и безчеткови микромотори. Благодарение на новия си плосък LED, новите модели са едни от най-леките сред техните най- добри аналози в света.

За първи път лекарите по дентална медицина могат да осветят работното поле от всички посоки с турбините Synea Vision. Ново мобилно приложение  помага да се наблюдават до 4 стерилизатора по всяко време и място в клиниката. Много специални предложения и подаръци очакват денталните лекари на изложението.

Избелваща система, новият стандарт в най-високия клас ендомотори са сред новите продукти на изложението. Сапфирени брекети са идеалният отговор на всяка една биомеханична съвременна нужда от естетика и комфорт.

Единствената вода за уста с хлорхексидин диглюконат с формула против оцветяване на зъбите ще бъде предложена на изложението. Не са за пропускане и швейцарското качество многослойни диамантени и карбидни ротиращи инструменти или пък натурален говежди костозаместител, произведен без термично нагряване. Естетиката на крайния продукт е близка до съвършенството, неразличим от естествените зъби. Още по-голямо ще е разнообразието на оборудването за денталните кабинети. Например цветни маси за апарати с прахово покритие от неръждаема стомана и предпазно стъкло носят невероятно настроение.

***

Издателство „Инфодент-БГ” също ще участва на 50-ото изложение Булмедика/Булдентал! Ще ни намерите на щанд А10, зала 2, където ще имате възможност да разгледате, закупите и/или поръчате книги и учебници по дентална медицина и зъботехника на издателства Инфодент-БГ, Quintessence publishing group (Германия), Teamwork media (Италия); Wiley-Blackwell (Великобритания), както и да се запознаете и с най-новата ни книга, преведена на български език Морфология на природата. Атлас на видовете зъбни форми с автори Шигео Катаока, Йошими Нишимура (Shigeo Kataoka; Yoshimi Nishimura).

Научете повече ТУК.