3 прости начина да подобрите отношенията си с пациентите в денталната си практика

Пациент„Модерна практика”

Много зъболекари, собственици на частни практики, търсят нови маркетингови стратегии, за да разширят клиентската си база.

Това е важно, но е също толкова важно да мислите в насока на това как да задържите вече съществуващите си пациентите, за което могат да ви помогнат дори елементарни постъпки.

Ето някои съвети за това как да подобрите отношенията си с пациентите и съответно – нивото на задържането им.

Спазвайте графика

Според „Софтуер Адвайс”, консултантска фирма в Остин, Тексас, 97% от пациентите са разочаровани от времето за чакане пред зъболекарския кабинет.

Спазването на графика е много по-лесно да се обещае, отколкото да се изпълни, особено когато един закъснял пациент може да обърка целия ви ден.

Все пак, ако се стремите да уважавате времето на пациентите си, намалявайки максимално времето за чакане, това ще ви помогне да ги задържите.

Създайте си план за действие, за да успявате да спазвате графика си. Анализирайте причините за нарушенията на графика си досега и изгответе стратегия как да решите проблема.

Направете дребен жест към пациентите си

Каквото и да предприемете обаче, понякога просто ще изоставате от графика си. В такива дни е добре да направите някакъв дребен жест към пациентите си, които са ви чакали търпеливо.

Първо, кажете им, че са ви чакали по-дълго, отколкото би трябвало, и поднесете искрените си извинения.

След това им предложете някакъв дребен подарък – например ваучер за безплатно кафе или закуска, ако в района има приятно кафене или закусвалня, или безплатен код за достъп до някаква онлайн услуга.

Важно е това да е нещо, което не струва скъпо, но би направило приятно впечатление на пациентите ви. Те със сигурност ще го оценят.

Задавайте генералния въпрос

Когато проявявате загриженост за здравето на пациентите си, уверете се, че задавате най-важния въпрос: „Имате ли някакви други въпроси на този етап?”

Този въпрос ще ви отнеме само един момент, но с него ще покажете, че сте наистина загрижени да разберете дали нещо не безпокои пациента.

Следвайки един или повече от тези прости съвети, ще бъдете на прав път за това да създавате по-силни връзки с пациентите, което в крайна сметка ще доведе до по-добро ниво на задържането им, а и те ще ви препоръчват повече на потенциални нови за вас клиенти.