Колко често да обновяваме интериора на денталния си кабинет?

интериор на зъболекарски кабинетОт д-р Едуард Лоугън, „Дентистри бизнес сикретс”

Често се споменава, че на всеки пет години ние зъболекарите трябва да преразглеждаме интериора на чакалните си. Това е един от най-евтините и простички начини да създадете у пациентите си впечатление, че кабинетът ви е в крак с новите тенденции и че услугите, които предлагате са висококачествени.

Една промяна на мебелите в чакалнята и свеж слой боя са първите стъпки, с които да уверите пациентите си, че сте в час с актуалната динамика. Промяната на местоположението на картините в самия кабинет е друг начин да се създаде усещане за свежест. Пренареждането на мебелите и може би инвестирането в подова настилка, също подсилват това чувство.

Освен това може да е добра идея да направите същото и в останалата част от кабинета. Може да не е финансово изгодно, но тези промени трябва да се правят на всеки пет години. Ако ги правите на всеки 7-10 г., те ще донесат по-голяма възвращаемост на инвестицията.

Пациентите често се впечатляват от новото дентално оборудване на работното място, включително пациентските столове и зъболекарските юнити. Новите цветови схеми и избор на настилки дори в сервизната част на кабинета ви също така дават възможност на пациентите да си изградят усещане за актуалност на вашата практика.

Не забравяйте, че промените ще покажат и на членовете на екипа ви ангажимента към обновление и подобрение, който вие имате като собственик на практиката. Това ще създаде у тях впечатление, че работят на ново място и може да ги накара да се чувстват съживени, възродени при идването на работа. В крайна сметка това е мястото, в което прекарват толкова време всяка седмица.

Така че започнете „на свежо” с идеята да създадете нова и по-добра среда за вашите пациенти, екип и самите себе си. Може да се окаже инвестиция, на която Вие можете да се насладите повече от всеки друг.