Пет погрешни схващания за оралното здраве

Погрешни схващания за денталното здраве„Кайрийн фемили дентистри”

Цялостното здравословно състояние на всеки човек включва и оралното здраве и макар че все повече хора в световен мащаб се стремят към добра орална хигиена, все още се срещат често погрешни схващания, както и въпроси, чиито отговор не е ясен на мнозина.

Все повече хора от всички сфери на живота искат да научат повече за заболяването на венците (пародонтит), почистването с конец, миенето на зъбите и цялостното орално здраве.

За да имате здрав организъм, ви трябва здрава устна кухина, и определено ще ви е от полза да сте наясно с най-разпространените погрешни схващания по отношение на оралното здраве.

За тези от вас, които ги е грижа за здравето на зъбите им и цялостното им здраве, ето отговорите на петте най-честосрещани въпросителни:

Избелването на зъбите

Има различни системи за избелване на зъбите, използвани от зъболекарите. Обикновено при тях варира концентрацията на карбамиден пероксид, който е активната съставка.

Всички те са ефикасни и безопасни системи, които ще помогнат да се изсветли емайла на зъбите ви с до четири нюанса.

Избелването на зъбите в зъболекарския кабинет се извършва посредством съставки с висока избелваща сила.

Те изискват около час от времето ви, но по своята сила и ефективност се равняват на месец приложение на системите, които са за домашна употреба. Но най-хубавото е, че те са по-безопасни от всякога.

Брекети (скоби) за възрастни

Дори и в днешно време хората в зряла възраст се притесняват да си сложат брекети, независимо колко много може да имат нужда от това, за да постигнат красива усмивка.

В действителност брекетите вече са на разположение за хора във всяка възраст, без да има значение откога имат проблеми с неподравнени зъби.

В днешно време поправянето на този тип проблеми отнема само няколко месеца, а не години, както по-рано. Освен това новите видове брекети струват много по-малко от предишните.

Заболяване на венците (пародонтит)

От всички аспекти на здравето, заболяването на венците е едно от най-неразбраните. Тъй като кървящите венци са симптом за нещо сериозно, когато венците им не кървят, хората си мислят, че всичко им е наред.

Лошата новина е, че всъщност, ако венците ви кървят, болестта вече се намира в напреднало състояние. Поради тази причина се препоръчва да обръщате внимание на това, което става в устата ви, и да използвате четка за зъби с мек косъм.

Почистването с конец

Все повече майки се опитват да научат децата си да почистват зъбите си с конец, още докато са малки. Не е изненадващо, че и зъболекарят би посъветвал същото.

Всъщност истината за почистването на зъбите с конец е, че това не е нещо, което трябва да правите само в събота и неделя.

Напротив, изграждането на навик за ежедневно почистване с конец е част от цялостното орално здраве.

Все пак то отнема само още няколко минути в допълнение към миенето на зъбите.

Връзката между оралното здраве и общото здравословно състояние

Оралното здраве често е показателно за цялостното ви здравословно състояние. Затова го приемайте насериозно. Това включва ежедневно почистване с конец, миене на зъбите и използване на вода за уста. Обръщайте внимание на всичко, което е съмнително, като кървящи венци.

Нещата са взаимосвързани и на свой ред грижата за цялото ви тяло също е важна за отлично орално здраве. Толкова е просто.

Вашият коментар