Могат ли личните ви профили в социалните медии да навредят на денталната ви практика?

снимка: http://www.thedentalgeek.com/

снимка: http://www.thedentalgeek.com/

От Даниел Майърсън, „Дентал гийк”

Като зъболекар (което се отнася и за всеки друг вид бизнес собственик) понякога може да ви е трудно да разделяте професионалния си живот от личния.

А за вашите пациенти е важно, да знаят, че вие всъщност сте нормален човек, а не просто някой, който им „дупчи” зъбите!

Най-важното нещо за пациента е спокойствието. Ето защо някои неща е най-добре да остават поверителни.

Повечето професионалисти усвояват това изкуство – нещата, които са смешни на работното място, може да не са такива вкъщи. Само че с повишеното присъствие на социалните медии в развитието на бизнеса, е жизненоважно да можете да разделите посланията, които изпращате чрез личните си профили и чрез страниците на денталната ви практика.

Първото нещо, което трябва да осъзнаете, е разликата между личния профил на Джон Смит в социалните медии като „Фейсбук”, „Туитър”, „Линкдин” и т.н. и страницата на денталната практика на д-р Джон Смит.

Всички публикации на страницата на практиката ви би трябвало да са свързани с дентална медицина, а не с любимия ви спортен отбор или новия ресторант в квартала. Никога не знаете какво може да обиди пациентите – някои пациенти може да ви напуснат, защото не са разбрали вица ви за водопроводчика например.

Отделяйки бизнеса от развлечението, вие позволявате на практиката и зъболекарските си умения и познания да говорят сами за себе си, вместо да ги засенчвате с личните си предпочитания и страсти.

Дори обаче да разделите личния си профил и страницата на денталната си практика, това ще бъде безполезно, ако личният ви профил е отворен и достъпен за всеки.

Използването на настройките за поверителност на личните ви профили в социалните мрежи е ключово за отделянето им от страниците на денталната ви практика.

Уверете се, че хората, които могат да виждат публикациите ви в личния ви профил, са ви действително близки „приятели” или „последователи”. Не трябва да е необходимо да споменаваме изрично, че пациентите ви не би трябвало като цяло да присъстват сред тези групи.

Личните ви профили са за вашите приятели и семейството ви. Професионалните ви страници в социалните медии са, за да се свързвате с вашите пациенти и с други зъболекари.

В обобщение – вие може и трябва да сте нормален човек, но нещата, които не бихте казали в кабинета си, не бива да са сред нещата, които споделяте чрез професионалните страници на денталната си практика.

Не бихте показали на пациентите в кабинета си снимки от ергенското парти на най-добрия си приятел миналия уикенд, така че уверете се, че те няма да ги видят и в страниците и профилите ви в социалните медии.

Никога не знаете, доколко личните ви профили може да навредят на професионалната ви практика, така че не поемайте риска да разберете!

Вашият коментар