Международни лектори и фирми на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ ‘2015

49-ото издание на специализираното изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ ще се проведе на 13-15 май 2015 г. в "Интер експо център" - София. Снимка: БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ

49-ото издание на специализираното изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ ще се проведе на 13-15 май 2015 г. в „Интер експо център“ – София. Снимка: БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ

Посетителите ще видят имплантологична операция на живо по време на изложението от 13 до 15 май в Интер Експо Център

Форуми, обучения и демонстрации посрещат специалистите по хуманната и денталната медицина на 49-ото издание на специализираното изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ, което ще се проведе от 13 до 15 май в „Интер експо център”София, с участието на близо 180 компании от 12 страни.

Националната пациентска организация подготвя дискусия с лектор д-р Иван Вецев за значението на здравните досиета за пациентите.

Презентация на тема „Кардиотелеметрия“ представя модерна система за онлайн холтер наблюдение. Тя дава възможност за изпращане на ЕКГ изследвания към специален център за следене на пациенти през всеки 3 минути. Холтерът има GSM модул, в който се слага SIM карта и изпраща данните посредством GPRS връзка. По този начин се позволява 24-часово следене на пациенти в реално време.

По време на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ фирми от бранша ще учредят неправителствена организация, която ще работи за развитието на телемедицината в страната.

Български и международни експерти ще обменят опит за най-новите методи на работа и успешните технологии в медицината. За трети път Dental Tribune Study Club Symposia организира форум „Имплантология от следващо поколение“. Едно от водещите имена в денталната медицина Джанфранко Политано, съосновател на движението Bio Emulation ще представи новости във възстановителната дентална медицина. Еммануела Рози, маркетинг мениджър на международната консултантска компания Medical Promotions ще предложи успешни практики за популяризиране на денталната практика и привличане на повече клиенти.

Едни от най-добрите дентални специалисти на Sofia Dental Meeting организират теоретико-практически обучения в дните на изложението. Редица компании ще представят своите нови продукти и успешни практики. Сред темите са постигане на максимално естетични резултати с композит само в две стъпки.

През всички дни на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ 2015 ще има и редица интересни демонстрации, които ще бъдат много полезни за лекарите по дентална медицина и зъботехниците. Сред тях са демонстрации на КАД-КАМ системи за изработване на естетични фасети и корони от литиев дисиликат, цирконий и нови обогатени с цирконий композитни блокове за възстановяване с имплантати. По време на изложението ще бъде направена имплантологична операция на живо. Фирми организират демонстрации на ендодонтски мотори и на ехографи.

Тази година на специализираното изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ ще присъстват Медицинският университет в Плевен и Медицинският колеж „Йорданка Филаретова“ в София, като за пръв път студенти по медицина ще направят презентации по актуални теми, които изучават в своите учебни заведения.

На 14 май студенти и преподаватели от „Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ в София ще изнесат лекции по всяка от специалностите, които се преподават в колежа.

Студентите тази година имат голям интерес да покажат знанията, които са усвоили и да представят теми, които ги вълнуват и се подготвят много сериозно, съобщиха от Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ – София. Младежите от специалност „Инспектори по обществено здраве“ ще представят лекция за културата на хранене след 60-годишна възраст. Сред темите им ще бъде и културата на хранене при родители на първокласници, а също и културата на хранене при студентите. От специалност „Медицинска козметика“ ще обърнат внимание на обучението на медицинските козметици. Студентите от специалностРехабилитатор“ ще разгледат темата за функционалното възстановяване при пациенти с травматично увреждане на гръбначния стълб с увреди на ниво С-7ph1. Презентации ще направят и младежите от специалностите „Рентгенов лаборант“ и „Медицински лаборант“.

Медицинският колеж в Плевен също ще предложи няколко интересни презентации. На 15 май д-р Хулия Ферадова ще представи „Възможности на ХАЙФУ- технологията“, а д-р Цветомир Иванов ще направи презентация на тема „Роботизираната хирургия в онкологията”.

БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ среща новите технологии, утвърдените специалисти и студентите, които са бъдещето на качествената здравна грижа в България.

БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ ще бъде отворена за посетители всеки ден от 13 до 15 май 2015 г. от 9.30 часа до 18.00 часа. Всички посетители могат да ползват срещу заплащане буферния паркинг при метростанция “Интер Експо Център – Цариградско шосе”, както и подземния паркинг, разположен под зала 6 на изложбения комплекс. Входът за изложбата тази година ще бъде 3 лева.

За трета поредна година 7 ваучера по 2000 лева очакват посетителите на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ. Всеки от тях, който има право да упражнява медицинска професия, може да участва, като попълни анкетна карта още при влизане в изложбения комплекс. Целта е да се подпомогне стремежа на медицинските специалисти да постигнат по-висок стандарт и качество на здравното обслужване, коментират организаторите от „Интер Експо Център”.

Повече информация за БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ можете да откриете на: http://bulmedica.bg/bg.