Книга от DentalBooks.bg: „Основи на зъботехниката, том 1: анатомия и физиология” от Арнолд Хофман и Вернер Хийлшер

Foundations of Dental Technology Volume 1: Anatomy and PhysiologyИздателство „Инфодент” има удоволствието да предложи на вниманието на своите читатели интригуваща книга, която бихте могли да поръчате от нашата онлайн книжарница DentalBooks.bg: „Основи на зъботехниката, том 1: анатомия и физиология” от Арнолд Хофман и Вернер Хийлшер (Foundations of Dental Technology, vol. 1: Anatomy and Physiology by Arnold Hohmann and Werner Hielscher).

Книгата е на английски език, на издателство Quintessence Publishing; тя е първо издание, от 2014 г., с меки корици и 400 страници с 830 цветни изображения.

Ето описанието и съдържанието на книгата:

Зъботехниците трябва да имат задълбочени познания за денталната анатомия, физиология и патология, за да си сътрудничат с лекарите по дентална медицина, така че да могат да постигат високи резултати при създаването на възстановявания и протези.

При обучението по зъботехника много често се набляга повече върху техническите умения, докато този учебник представя теоретичната основа, която е предпоставка за възпроизвеждане на функционални и естетични зъби и тъкани.

Следователно той се съсредоточава върху връзката между анатомичната форма и функцията в зъботехниката, предоставяйки технически познания на високо ниво, необходими за развитието на специфични за тази професия компетентности и иновативност в областта на зъботехниката.

Близкото сътрудничество между зъболекаря и зъботехника представлява процес на съвместна подготвителна работа чрез поредица от установени работни стъпки.

В зависимост от естеството на протетичните възстановявания тези стъпки могат да варират във вътрешната си структура, но независимо от това те отразяват принципа на предоставяне на конкретна медицинска услуга и разделението на труда.

Само когато зъботехниците разберат как да свързват формата с функцията, ще могат да постигат успехи при предоставянето на отлични възстановявания и лабораторни резултати на зъболекарите, с които работят съвместно.

Съдържание
Глава 1. Фундаментални понятия в зъботехниката
Глава 2. Клетки и тъкани
Глава 3. Дентални тъкани
Глава 4. Морфология на зъбите
Глава 5. Морфология на съзъбията
Глава 6. Краниална анатомия
Глава 7. Физиология на мандибуларното движение
Глава 8. Артикулатори
Глава 9. Патология на орофациалната система
Глава 10. Ортодонтия
Глава 11. Лечение с шини

Книгата Основи на зъботехниката, том 1: анатомия и физиология” от Арнолд Хофман и Вернер Хийлшер (Foundations of Dental Technology, vol. 1: Anatomy and Physiology by Arnold Hohmann and Werner Hielscher) можете да поръчате от нашата онлайн книжарница DentalBooks.bg ТУК.