Доразвийте денталната си практика с видеопрепоръки от пациенти ви, заснети със смартфон

От сайта „Дентистри Ай Кю“

Видеоклиповете с впечатленията на пациентите от вашата работа са мощно средство за разрастване на денталната ви практика, с което да привлечете нови пациенти.

Подобни видео материали могат да наклонят везните във ваша полза у потенциални пациенти, които се чудят дали сте точният зъболекар за тях, или не.

Ако тези видео материали, в които вашите пациенти ви препоръчват на останалите, са позволени от законодателството във вашата страна или щат, те могат да са важно допълнение към онлайн маркетинга на практиката ви.

Защо са ми необходими видеоклипове, в които ме препоръчват пациенти?

Видеоматериалите
са страхотно комуникационно средство, което да прибавите към интернет сайта на денталната ви практика. Те привличат вниманието на посетителите на сайта ви, насърчават ги да се задържат на него по-дълго и в крайна сметка ги карат да позвънят в кабинет ви.

Освен това, знаете ли че, търсачката „Гугъл” предпочита страници, съдържащи видеоматериали? Съществуват няколко причини за това.

На първо място „Гугъл” винаги търси „качествено съдържание”, което да постави на водещо място в резултатите от търсенето, а видеоматериалите обикновено означават, че съответният сайт съдържа нещо важно, ценно или полезно като информация.

Друг фактор, който се използва, за да се определи доколко ценен е даден сайт, е колко време потребителите прекарват в него. Точно поради това видеосъдържанието е добър начин да ангажирате вниманието на потребилите за по-дълго време, което пък показва на „Гугъл”, че сайтът е качествен.

Когато вече разполагате с видеоклипове, които да споделите в интернет, създайте свой канал в „Ютюб” и ги качете там. Обърнете внимание на това, че трябва да поставите заглавие на клипа, което да е „богато” на ключови думи. Например: „Пациенти препоръчват зъболекар – специалист по козметична дентална медицина от Сан Франциско”.

Добавете и добре написано описание. След това внедрете видеоклипа на сайта на денталната ви практика. Така има още по-голяма вероятност да ви открият потенциалните пациенти.

Как да заснемете видеоклипове с пациенти, които ви препоръчват на останалите

Може да се чудите как да заснемете подобни видеоклипове. Използването на специализирана услуга може да е скъпо, но не се тревожете. Всъщност самите вие можете да заснемете видеоматериали с високо качество от собствения си смартфон.

Ето някои съвети за това как да го направите:

  • Снимайте хоризонтално. Хоризонтално заснетите видеоклипове ще изглеждат по-добре на широките екрани на компютрите и телевизорите, отколкото вертикалните.
  • Използвайте триножник. Използвайте статив, който да поддържа телефона ви, за да сте сигурни, че картината на видеоматериала ще е стабилна и ясно фокусирана.
  • Не използвайте фокуса на обектива, движете се! Когато фокусирате камерата на смартфона си, се получава пикселирана картина. По-добре преместете триножника, докато попаднете на точното разстояние за заснемането.
  • Осветление. Вградената светлина на телефона не винаги дава добри резултати. Като алтернатива можете да купите студийно осветление или просто да разположите пациентите, които заснемате, с лице срещу открит прозорец, така че да използвате докрай потенциала на естествената слънчева светлина.
  • Звук. Точно както и вградената светлина на телефона ви, микрофонът му невинаги записва най-добрия звук. Закупуването на микрофон с щипка и адаптор може да ви помогне да получите по-добро качество на звука.
  • Редактирайте заснетия видеоматериал. Използвайте програма за видеоредактиране, за да добавите неща като текст, името и логото на денталната си практика.
  • И накрая, не забравяйте да помолите заснетите пациенти да дадат писмено съгласието си за излъчване, преди да качите видеоклиповете в интернет.

Видеоклиповете, в които ваши пациенти споделят впечатленията си от работата ви и ви препоръчват като зъболекар на потенциални нови пациенти са наистина ефикасен начин да развиете допълнително практиката си. Затова не се колебайте да ги използвате!