9 начина да промотирате денталната си практика по време на коледните и новогодишните празници

Xmas„One Loose Tooth“

Преди настъпването на коледните и новогодишните празници е добре да се възползвате от тази възможност, за да рекламирате денталната си практика.

Ако все още нямате адресна книга или регистър на всички свои настоящи и бивши пациенти с техните телефонни номера, електронни и пощенски адреси, сега е моментът да го изготвите, за да можете с него да промотирате практиката си и през 2016 г.

Ето девет начина да популяризирате денталната си практика по време на празниците:

    1. Изгответе картичка за Коледа и Нова година, за да поздравите своите пациенти за празниците. Картичката трябва да включва снимка на вас и екипа ви. Добре е също така да показва участието ви в обществени дейности през годината. Не включвайте в нея промоции или информация за услугите си. Тук просто трябва да покажете, че сте човек като всички останали.

 

  1. Участвайте като доброволец в работата на местна кухня за бедни или организирането на тържествата за празниците в местно училище или в дом за деца без родители. Направете снимки и опишете преживяването си на своя сайт или в блога си. Все още нямате сайт и/или блог? Вижте 3.
  2. Вече е краят на 2015 г. и е крайно време да поддържате свой собствен блог или поне сайт с блог секция. Ползите, които можете да извлечете за практиката си от поддържането на собствен блог, са неизброими. Един възможен подход, който работи, е в блога си да се занимавате с теми, свързани с общността, в която живеете (града, квартала, общината, региона) и да не пишете често за дентална медицина или здравеопазване. Посветете на писане времето, в което имате в паузите между пациентите, и се постарайте да публикувате поне една статия в месец, като делегирате изготвянето на поне още три статии на екипа си, ако нямате време да качвате по една кратка статия всяка седмица.
  3. Украсете кабинета и приемната си, така че да възхитите пациентите си. Направете снимки и ги качете във Фейсбук и други социални медии. Освен това насърчете пациентите си да направят снимки и да ги споделят в профилите си в социалните мрежи.
  4. Спомняте ли си някои от пациентите си, които през годината не са могли да си позволят коронка или скалиране? Обадете им се, поздравете ги за празниците и им кажете, че ще извършите услугата безплатно. Направете го преди Коледа. По празниците те ще разкажат за щедростта ви на семействата и приятелите си и така вероятно ще се сдобиете с нови клиенти.
  5. Подкрепете бедно семейство от местната общност с коледна вечеря. Направете снимки и опишете преживяването в блога си. Ако нямате блог, вижте 2. и 3. Една коледна вечеря няма да ви струва много, но ще направите поне няколко души щастливи. Вие и екипът ви също ще сте доволни от стореното, а хората в общността ви ще оценят вашата щедрост.
  6. Намерете местна фирма, където идват много хора всеки ден. Например салон за красота. Говорете със собственика – питайте дали можете да предоставите кафе и почерпка за клиентите някоя сутрин и оставете професионална брошура на вашата практика до храната.
  7. Снимайте всички свои дейности. Подредете снимките в нюзлетър (бюлетин) за практиката ви и покажете колко сте благодарни, че работите или живеете в своята общност. Използвайте този нюзлетър, за да го изпратите по пощата или по имейл след 1 януари, за да пожелаете на всички честита нова година.
  8. Може би имате пациенти, които все още не са заплатили за услугите ви от последните седмици или месеци. Малко вероятно е да ви платят след такова забавяне, а ако потърсите събиране на дълговете по съдебн път, едва ли ще постигнете нещо, освен че ще ви оплюят в интернет. Затова напишете писмо на всеки от тях, благодарейки им, че са избрали вашата практика; кажете им, че сте имали успешна година, но разбирате, че тяхната може да е била трудна. Опростете дълга им и учтиво им обяснете, че повече не могат да се ползват от услугите на практиката ви.